Meghámozzuk és finomra vágjuk a vöröshagymát, egy fazékban megpirítjuk a disznózsíron.
Hozzáadjuk a szintén meghámozott, karikákra vágott sárgarépát, gyökeret, felkockázott zellert, és elkezdjük párolni. Közben sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a tárkony nagyobb részét. Tíz percig pároljuk együtt. Ekkor mehet bele a felkockázott burgonya, felöntjük a sonka főzőlevével és az alaplével, és addig főzzük, míg meg nem puhul az összes zöldség.
A lisztet csomómentesre keverjük kevés hideg vízben. Hozzáadjuk a tejfölt, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a csendesen fövő leveshez. A tetejére szórjuk a maradék szárított tárkonyt. Pár percig forraljuk. Utána ízesítjük tárkonyecettel, citromlével.
A sonkát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kevés zsiradékon ropogósra sütjük. A tányérokba szedett leves tetejére szórjuk.