Egy nagyobb fazékba rakjuk a vajat és az olajat. Rádobjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
Rátesszük a feldarabolt aprólékot, sózzuk, borsozzuk. Ha szárított tárkonyt használunk, azt is most adjuk hozzá. Kevergetve körbepirítjuk a húsdarabokat. Öntünk alá egy kis vizet, és lassú tűzön elkezdjük főzni.
Ha már félig puha a hús, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gyökérzöldségeket, a petrezselyem zöldjét, a mustárt, és öntünk rá bő liternyi vizet. Amikor már a zöldségek is majdnem puhák, mehet hozzá a zöldborsó is.
Végül hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejszínt vagy a tejfölt, kicsi citromlével és reszelt citromhéjjal pikánsabbá tesszük az ízét. Ha friss tárkonyt használunk, összevágjuk, és a citrommal együtt tesszük a leveshez.