Tárkonyos-gombás szívleves

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük a zsíron egy fazékban. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, pár percig főzzük együtt.

Beletesszük az áttört fokhagymát, a megtisztított, kockákra vágott szívet és a feldarabolt csiperkét meg laskát. Meghintjük füstölt őrölt pirospaprikával, tárkonnyal, sóval, borssal, rákanalazzuk a mustárt, pár percig kis lángon főzzük így együtt.

Hozzáöntjük az alaplevet, és elkezdjük főzni. Ha már félig puha a szív, belerakjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldségeket (sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé), ha kell, még egy kis vizet öntünk rá, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul.

A legvégén dobjuk bele a fagyasztott zöldborsót, összeforraljuk vele. A keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a levest, összefőzzük. Végül citromlével ízesítjük. A kitálalt levest petrezselyem zöldjével díszítjük, és tejfölt adunk mellé.

Sertésszívpörkölt zsályás puliszkával körítve

kaloria - CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink