Tárkonyos harcsaraguleves

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük egy fazékban a vajon. Rátesszük az áttört fokhagymát, és együtt, kevergetve még két percig pároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, illetve megtisztított és felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret meg gombát. Rákanalazzuk a mustárt, rászórjuk az elmorzsolt szárított tárkonyt, ráöntjük az alaplevet, és elkezdjük főzni. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha már majdnem puhák a zöldségek, akkor dobjuk bele a fagyasztott zöldborsót, még pár percig főzzük, míg minden meg nem fő a lében.

Kis hideg vízben csomómentesre keverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a levest. Most tesszük hozzá a feldarabolt halat, tovább főzzük pár percig, míg a hal is át nem fő. Végül hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tálalásnál adhatunk mellé pár cikk citromot: ízlés szerint ízesítheti vele mindenki a saját adagját.

Tejszínes, kapros harcsaleves

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink