Levágjuk a kacsahúst a csontokról, majd a csontokból egy kis sóval alaplevet főzünk.
Amíg fő, előkészítjük a levest. A lefejtett húsokat, valamint a szívet kisebb kockákra vágjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét meghámozzuk, felkockázzuk. A vöröshagymát is hámozzuk, finomra metéljük, a fokhagymát áttörjük.
Egy nagyobb fazékban az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát. Rátesszük a feldarabolt kacsát, fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, egy kevés őrölt pirospaprikával, ráöntjük az elkészült alaplevet, és elkezdjük főzni. Körülbelül negyedóra múlva belerakjuk a felaprított zöldségeket, és tovább főzzük. Ha már a répa is kezd puhulni, mehet a levesbe a fagyasztott zöldborsó is. Reszelünk hozzá citromhéjat. Ha túl sok víz elforrt volna, kis vízzel még hígítjuk.
Az evőkanálnyi lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, besűrítjük vele a levest. Tálalás előtt tárkonyecettel, citromlével savanyíthatjuk, ízlés szerint.