Tárkonyos kacsazúzaleves

Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük a két evőkanál kacsazsíron. Rátesszük a felaprított fokhagymát, és azzal is pirítjuk még egy percig.

Ekkor tesszük rá a megtisztított, feldarabolt kacsazúzát, fehéredésig pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, fűszerezzük őrölt köménnyel, babérral, pirospaprikával. Rádobjuk a tárkonyt is. Ráöntünk fél liter alaplét meg egy kevés vizet, fedőt teszünk a fazékra, és addig főzzük, amíg a zúza félig meg nem puhul.

Ekkor adjuk hozzá a meghámozott, feldarabolt zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, gomba) és a borsót, ráöntjük a maradék alaplét, és készre főzzük.

Ha már minden puha, kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, hozzáöntjük az enyhe forrásban lévő leveshez, és összeforraljuk. Végül a tejszínnel dúsítjuk. Kis citromlével ízesítjük még a kész levest.

Kelbimbós kacsagulyás gazdagon

kaloria - CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink