- Az élesztőt olvadásig keverjük egy kiskanálnyi cukorral, majd hozzáöntjük a langyos tejet. Félretesszük és megkelesztjük. A kovászt a liszthez öntjük, hozzáadjuk a rumot meg az olvasztott vajat, majd a tésztát összedolgozzuk, megdagasztjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- Közben a zsemlemorzsát vajban megpirítjuk; ha kihűlt, a cukorral, a tojások sárgájával, a tejszínnel és a keményre fölvert tojáshabbal összedolgozzuk.
- A megkelt tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel. Meghintjük finomra vágott tárkonnyal, majd mindkét tésztalapot föltekerjük, és még egyszer kelni hagyjuk. A rétest egy jó óráig sütjük, eleinte 220, aztán 180 fokos sütőben.
Hozzávalók
4 személyre