Forrás: Habik Erzsébet

Tárkonyos kelt rétes

  1. Az élesztőt olvadásig keverjük egy kiskanálnyi cukorral, majd hozzáöntjük a langyos tejet. Félretesszük és megkelesztjük. A kovászt a liszthez öntjük, hozzáadjuk a rumot meg az olvasztott vajat, majd a tésztát összedolgozzuk, megdagasztjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Közben a zsemlemorzsát vajban megpirítjuk; ha kihűlt, a cukorral, a tojások sárgájával, a tejszínnel és a keményre fölvert tojáshabbal összedolgozzuk.
  3. A megkelt tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel. Meghintjük finomra vágott tárkonnyal, majd mindkét tésztalapot föltekerjük, és még egyszer kelni hagyjuk. A rétest egy jó óráig sütjük, eleinte 220, aztán 180 fokos sütőben.
kaloria - CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Habik Erzsébet

Ajánlataink