Tárkonyos boszorkánysült

Tárkonyos boszorkánysült

A pulykacombot kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és bográcsban vagy nagyobb lábasban megforrósított olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, közepesen erős
tűzön kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy dl vizet öntünk rá, gyenge tűzön kb. 1 óra alatt vajpuhára főzzük. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A húshoz keverjük és fedő nélkül 5 percig pároljuk. Közben a lisztet tejföllel, tejszínnel meg 2 dl vízzel simára keverjük, és ráöntjük a húsra. Az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, pár csepp citromot is tehetünk bele. Végül apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

kaloria 430 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.