Tárkonyos csibeleves
Kis kockákra felvágjuk a húst. A sárgarépát, a gyökeret és a zellert meghámozzuk, szintén apró kockára vágjuk. A zsiradékot felforrósítjuk egy fazékban, rádobjuk a húst, kevergetve addig sütjük, míg a húskockák minden oldala ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a felvágott zöldségeket, és kevergetve együtt pároljuk pár percig. Felöntjük körülbelül egy liter vízzel, beledobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, sózzuk, és addig főzzük, míg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak. A vége felé hozzáadjuk a finomra vágott vagy elmorzsolt tárkonyt is. A lisztet (vagy a keményítőt) csomómentesre keverjük körülbelül egy deci hideg vízben, utána hozzákeverjük a tejszínt vagy a tejfölt, és hozzáöntjük a csendes forrásban lévő leveshez. Még pár percig forraljuk együtt. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, és ízesítjük tört borssal, valamint pár csepp citromlével.