Tárkonyos fejtettbab-leves

Felrakjuk főni a babot az összevágott vöröshagymával jó liternyi sós vízben. Mellédobjuk a babérlevelet is.

Amikor a bab már majdnem puha, mehetnek mellé a meghámozott, apró kockára vágott gyökérzöldségek is.

Amikor már azok is roppanósra főttek, beletesszük a levesbe a megpucolt, felkockázott krumplit és a felaprított tárkonyt is (egy keveset félreteszünk a rántáshoz). Öntünk még rá vizet, beállítjuk a leves sűrűségét, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

Egy külön edényben világos, fokhagymás rántást készítünk: egy-két evőkanálnyi zsiradékon világosra pirítunk egy evőkanál lisztet, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a félretett tárkonyt, és besűrítjük vele a levest.

kaloria 320 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink