Tárkonyos nyúlleves
A nyulat feldarabolom, leforrázom, hideg vízzel jól átmosom, majd félreteszek egy combot vagy lapockát. A cukrot kevés olajon világossárgára pirítom, majd hozzáteszem a megtisztított, karikára vagy hasábokra vágott leveszöldség felét és a leforrázott nyúlhúst. Fűszerezem, majd forgatva rövid ideig pirítom. Ezután ráöntök 1,5-2 liter hideg vizet, és takaréklángon másfél óráig főzöm. Egy másik edényben, a maradék olajon felteszem a tűzre a combot – vagy lapockát –, a finomra vágott vöröshagymát és a megmaradt zöldséget. Amikor már megfelelően megpirultak, beleteszem a közben elkészült, leszűrt nyúllevesbe, és együtt puhára főzöm. Hozzáadom a tejfölt, a finomra vágott tárkonyt – ha nincs, akkor a szárítottat –, sózom, borsozom, kevés citromlével ízlés szerint enyhén savanykásra ízesítem, és összeforralom. Forrón tálalom, citromkarikával, friss tárkonnyal díszítem.