A PULYKARAGUHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – FŐZÉS: 40 perc
Finomra vágjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk a vajon. Rádobjuk az összevágott tárkonyt és a felkockázott húst, nagy lángon átpirítjuk. Utána sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a mustárral, teszünk az edényre egy fedőt, és kis lángon párolni kezdjük.
Közben időnként ránézünk, megkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá egy kis levet, nehogy leégjen. Viszonylag bo szaftot tartunk alatta.
Ha már puha a hús, akkor a lisztet csomómentesre keverjük egy kis hideg vízzel, majd hozzádolgozzuk a tejfölt, és behabarjuk vele a ragut.
A ZÖLDSÉGES RIZOTTÓHOZ:
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc – PIHENTETÉS: 10 perc – 1 adag: 290 kcal
Megtisztítjuk a zöldségeket, és apró kockákra vágjuk. Az olívaolajon kifehérítjük a rizst. Ráöntjük a fehérbort, és kevergetve addig főzzük, míg fel nem issza a rizs. Ekkor elkezdjük merőkanalanként adagolni hozzá a felforrósított zöldségalaplevet.
Kevergetjük a rizst, és ha felszívta a folyadékot, jöhet hozzá a következő adag lé. Amikor már félig puha a rizs, hozzáadjuk a zöldségeket a cukkini és a paprika kivételével. Ezeket pár perc múlva rakjuk csak bele, nehogy szétfőjenek.
Ha kész, levesszük a tűzről, beleforgatjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, eloszlatjuk benne a puha vajat. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk egy törölközővel, és hagyjuk tíz percig pihenni.