Tátra halom
Gépi habverővel nagyon habosra, fehéredésig keverjük a 3 egész tojást 3 evőkanál cukorral, csipet sóval. Fakanállal beleforgatjuk az átszitált lisztet. Sütőpapírral
bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval akkora köröket szaggatunk belőle,
amekkora a muffinsütőnk mélyedéseinek a teteje (ez lesz majd a sütemény alapja).
A maradék piskótára nem lesz most szükség.
Felmelegítjük a tejszínt olyan 40-45 fokosra, és felolvasztjuk benne 30 dkg darabokra tört csokit. Hideg helyen teljesen kihűtjük. Elektromos habverővel jól kihabosítjuk, majd belekeverjük a puha, habos vajat is.
Nagyon vékonyra nyújtjuk a marcipánt (porcukros deszkán). A muffinsütő mélyedéseinek oldalfalát kibéleljük méretre szabott marcipánlapokkal. A krémet habzsákba tesszük, megtöltjük vele a mélyedéseket. A tetejébe nyomjuk a kivágott piskótakarikát. Picit megfagyasztjuk, hogy ki tudjuk borítani. Utána a bevonáshoz a 20 dkg csokit gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat. Egy kis halmot villára teszünk, a lábas felé tartjuk az egyik kezünkkel, a másikkal pedig egy kanál segítségével lelocsoljuk az olvasztott csokival, így egyenletes lesz a bevonat. Ha kicsit
lecsöpögött, sütőpapírra tesszük, hogy teljesen megszáradjon.