Tavaszi csirkeaprólék-leves májgombóccal, lúdgége tésztával

Tetszés szerint daraboljuk a csirkeaprólékot. Beletesszük egy nagy fazékba, öntünk rá annyi hideg vizet, hogy bőven ellepje, és felforraljuk. Leszedjük a tetején képződött szürkés habot. Beletesszük a megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét és zellert. Beledobjuk a cérnával összekötött zöldfűszereket és a babérlevelet. Sóval és pár szem fekete borssal ízesítjük. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.

Közben sós vízben kifőzzük a lúdgége tésztát.

A májgombóchoz ledarájuk (vagy aprítógépben pépesítjük) a csirkemájat. Összekeverjük a zsemlemorzsával, az egész tojással, az összevágott petrezselyem zöldjével, kicsi sóval és tört borssal. Nagy diónyi gombócokat formázunk belőle. Sós vízben kifőzzük ezt is. Tálalásnál minden tányérba teszünk a levesből, a benne főtt zöldségekből és aprólékból, a kifőzött tésztából, és rakunk hozzá pár májgombócot.

Spenótos, tejszínes csirkeleves

kaloria - CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink