Forrás: Pásztor Tünde

Tavaszi csirkebecsinált zsemlegombóccal tálalva

Tavaszi csirkebecsinált

A csirkeaprólékot megtisztítjuk, kisebb darabokra vagdossuk. Egy fazékban olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az aprólékot, megsózzuk és borsozzuk.
Beletesszük az aprított petrezselyem zöldjét, és kevés víz hozzáadásával a húst majdnem készre pároljuk. (Ha a levét elfőtte, vízzel vagy csontlével pótoljuk.)
Hozzáadjuk a megtisztított, centis kockákra vágott vegyes zöldséget meg a zöldborsót, felöntjük a csontlével, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldség is megpuhul. Közben elkészítjük a sűrítést: a lisztet csomómentesre kikeverjük egy kevés tejszínnel, majd a maradék tejszínt is hozzáöntjük. Folyamatosan kevergetve a levesbe adjuk, és rövid forralással készre főzzük. Borssal, petrezselyem zöldjével utánízesítjük.
A forró levest a zsemlegombócokkal tálaljuk.

Zsemlegombóc

A zsemléket félcentis kockákra vágjuk, és a sütőben egy kicsit megpirítjuk. A húsos szalonnát szintén apróra vágjuk, majd egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Sóval, petrezselyem zöldjével ízesítjük. A zsemlekockákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a hagymás szalonnát, a tejfölt, a lisztet és a tojást. Az egészet összekeverjük, és 5 percig állni hagyjuk, hogy a zsemle megszívja magát. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt kifőzzük. Amikor elkészült, szitalapáttal kiszedjük, és hideg vízbe tesszük

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink