Tejben főtt galuska szalonnás gomolyával
A tojásokat elhabarjuk egy kiskanál sóval, majd kikeverjük kb. 2 dl vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, fakanállal jól elkeverjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy kissé keményebb galuskatésztát kapjunk. A tejet felhígítjuk 1 liter vízzel, megsózzuk és felforraljuk. A tésztából galuskákat szaggatunk a forrásban lévő hígított tejbe, és addig főzzük, amíg feljönnek a folyadék felszínére.
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
Egy nagyobb serpenyőben az olajon aranysárgára pirítjuk a csíkokra vágott bacont. Hozzáadjuk a galuskát,
kevergetve kissé megpirítjuk a szalonnán és annak kiolvadt zsírján. Ezt követően rámorzsoljuk a gomolyát,
ezzel is pirítjuk egy kicsit. Végül a galuskát kiszedjük egy tálba, és forrón adjuk az asztalra.