Tejben pácolt édes-csípős pirított oldalas

Tejben pácolt édes-csípős pirított oldalas

Egycsontos csíkokra vágjuk az oldalast. Megsózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, szárított kakukkfűvel megszórjuk. Belerakjuk egy jól záródó dobozba, és annyi tejet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi. Másnap kivesszük a szeleteket, lecsöpögtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Egy kis tálban összekeverjük a mustárt a lekvárral (vagy a mézzel), jó vastagon bekenjük vele a húsdarabokat. Belerakjuk egy kis tepsibe. Ráöntjük a megolvasztott zsiradékot meg két deci vizet, lefedjük, és viszonylag alacsony hőfokon (150-160 fok) két órát pároljuk. Utána levesszük a takarást, felemeljük a sütő hőmérsékletét, és megpirítjuk az oldalast, közben egyszer megforgatjuk.

kaloria 310 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.