Először a piskótaalapot sütjük meg. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és a meleg vízzel. A lisztbe belevegyítjük a sütőport. A kihabosított tojássárgájákhoz több adagban beleforgatjuk a lisztet és a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A szilvás réteghez a feldarabolt szilvát a cukorral és a citromlével egy lábasban elkezdjük főzni. Ha elolvadt a cukor, hozzáadunk egy deci vizet (vagy szilvalevet), és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk.
Közben a másik deci vízben (vagy szilvalében) csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntjük a szilvapüréhez, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Még melegen rákenjük a piskótára, és hagyjuk kihűlni.
A tejben megfőzzük a rizst, közben ízesítjük a kristálycukorral és a vaníliaőrleménnyel. Ha kész, hozzákeverjük a citromhéjat is. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínből habot verünk, hozzáforgatjuk a hideg tejberizshez. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk pár percre. Kifacsarjuk, majd pici folyadékban folyékonnyá olvasztjuk. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a habos tejberizsben. Rásimítjuk a megszilárdult, kihűlt szilvás réteg tetejére. Pár órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt habot verünk a két deci tejszínből a porcukorral, és rányomjuk a süti tetejére. Mentalevelekkel, pirított mandulával díszítjük.