Tejfölös borsóleves zöld galuskával

Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük a vajon egy fazékban. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, még két-három percig pároljuk, közben gyakran megkeverjük. Rátesszük az őrölt pirospaprikát, fűszerezzük őrölt köménnyel, babérral, sóval, borssal.

Felöntjük az alaplével. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, elkezdjük főzni. Ha már félig puhák a gyökérzöldségek, akkor mehet hozzá a felkockázott burgonya és a zsenge borsó.

Ha már minden puha, akkor az evőkanál lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzáforgatjuk a tejfölt, beleöntjük a levesbe, és együtt készre főzzük. Végül belekeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét, de ezzel már nem főzzük.

Durvára vágjuk a petrezselyem zöldjét, és kis vízzel krémesre turmixoljuk. Tálba öntjük, hozzáadjuk az egész tojást meg a lisztet, kicsi sót, és ha szükséges, adunk még hozzá annyi vizet, hogy galuskatészta sűrűségű legyen. Sós vizet forralunk, beleszaggatjuk, kifőzzük. Leszűrjük, és külön tálban kínáljuk a leves mellé.

Zsályás zöldborsókrémleves kecskesajttal

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink