Tejfölös burgonyaleves sonkagombóccal

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük a két evőkanál zsiradékon. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és együtt még egy-két percig pároljuk.

Rátesszük a meghámozott, apróra vágott burgonyát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt babérral. Öt percig pároljuk közepes hőfokon.

Utána felöntjük a vízzel és a sonkafőzőlével, elkezdjük főzni. Ha már minden zöldség megpuhult, akkor egy kis lisztet hideg vízben csomómentesre keverünk, hozzávegyítjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest.

A gombóchoz az összes hozzávalót beletesszük egy aprítógépbe, és együtt pépesítjük. Kis gombócokat formázunk a masszából, és belefőzzük a levesbe.

Tárkonyos burgonyaleves kolbásszal

 

kaloria - CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink