Forrás: Gaál Zsuzsanna

Tejfölös-hajdinás vargányaleves

Megpirítjuk a zsíron a zöldségeket meg a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát meg a fűszereket (a tárkony és fél csokor petrezselyem zöldje kivételével), és felengedjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a megmosott nyers vargányát – a szárított vargányát kicsit leöblítjük, úgy tesszük a levesbe. 15 perc főzést követően hozzáadjuk az előzőleg megmosott és 3-4 órát áztatott hajdinát, 10-12 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejfölös habarást, tárkonyt, fél csokor apróra vágott petriszöldet, s még 1-2 percig főzzük. A lestyán- és a zellerlevelet kivesszük.

Vargányakrémleves juhtúrós fánkkal

10 likőrös édesség hétvégékre

Fotó: TAMASKÓ SZANDRA, ŐRSÉGI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG

kaloria 190 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Gaál Zsuzsanna

Ajánlataink