Tejfölös hús csuszával és sós túrógombóccal
A húst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. A felhevített zsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát,
rádobjuk a húscsíkokat, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, rátesszük a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldpaprikát meg paradicsomot kockára
vágva, és lassan puhára főzzük. Amikor elkészült, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan beforraljuk.
A csuszatésztát bő, sós, olajos vízben kifőzzük. A szalonnát kevés zsíron kisütjük, rádobjuk a finomra vágott
fokhagymát és erre szedjük a leszűrt, lecsepegtetett csuszatésztát. Jól összeforgatjuk és melegen tartjuk. A tejfölös húst egy-egy adag csuszatésztával és néhány gombóccal körítve tálaljuk. Kevés petrezselyem zöldjével vagy friss kaporral, meg egy-két kanál tejföllel díszítjük.
Túrógombóc
Először a túrógombócot készítjük el: a túrót villával jól összetörjük, megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat meg
a búzadarát és jól összekeverjük. Körülbelül félórát pihentetjük, majd sós, olajos, gyöngyöző vízben kifőzzük.