Tejfölös rétes
A töltelékhez a tejszínt a tejföllel, a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal forró vízfürdő fölött sűrű krémmé keverjük, majd elfelezzük.
A zsömlék kérgét közben levágjuk, majd tejbe áztatjuk, és jól kinyomkodjuk. A mazsolát meglocsoljuk rummal.
A zsemlét és a mazsolát a tejfölkrém egyik felébe keverjük.
Kettéosztjuk a réteslapokat, és nedves konyharuhára fektetjük. A tésztarétegeket olvasztott vajjal megkenjük,
azután elosztjuk és elkenjük rajtuk a mazsolás töltelék felét.
A ruha segítségével felcsavarjuk, és a két tésztarudat kivajazott tepsibe tesszük.
A tetejüket megkenjük vajjal, azután a 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ekkor ráöntjük a maradék tejfölkrémet, és további 15 perc alatt készre sütjük. A rétest még forrón felszeleteljük, és porcukorral
meghintve tálaljuk.