Forrás: Pásztor Tünde

Tejfölös zúzagulyás

Kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Rányomjuk a fokhagymát, rövid ideig együtt sütjük, majd rádobjuk a megtisztított, kockára vágott zúzát. Addig sütjük együtt, míg a zúza el nem kezdi engedni a saját levét, ekkor fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, babérral, őrölt pirospaprikával. Pici vizet öntünk rá (ha szükséges), és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Közben mindig pótoljuk az elfőtt folyadékot.

A zöldségeket meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a levesalaphoz, s öntünk rá annyi vizet, hogy az összes leves körülbelül két liter legyen. Beledobjuk a megmosott szárított gombát is. Kis lángon forraljuk, míg a zöldségek roppanósra nem főnek.

Közben elkeverjük a lisztet egy kis hideg vízzel, beledolgozzuk a tejfölt, és besűrítjük vele a levest. Megkóstoljuk, és a szükséges mértékben még sózzuk és borsozzuk.

kaloria 260 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.