A vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, két-három percig pároljuk együtt. Rátesszük a kockákra vagy csíkokra vágott csirkehúst, erősebb lángon fehéredésig pirítjuk. Ekkor mehet hozzá a megtisztított, felszeletelt gomba. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és negyedórán át főzzük. Végül a keményítőt pici hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzákeverjük a tejszínt. Ráöntjük a ragura, és összeforraljuk. Végül belekeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét, de ezzel már nem főzzük.
A rizst átforrósítjuk a zsiradékon. Felöntjük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, sózzuk, és készre főzzük. Közben a zöldségkeveréket pici sós vízben roppanósra pároljuk. Leszűrjük, és összeforgatjuk a rizzsel.