A KAKAÓS PISKÓTATÉSZTA
ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 35 perc – Kakaós piskótát sütünk. Az egész tojásokat elektromos habverővel több percig keverjük a kristálycukorral. Amikor kifehéredett, fakanállal eloszlatjuk benne a lisztet és a kakaóport. Közepes tepsiben három vékony lapot sütünk belőle.
A TEJSZÍNES KRÉM
A krémhez habbá verjük a tejszínt két csomag habfixálóval és egy evőkanál porcukorral. A mascarponét kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval és az őrölt fahéjjal, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Ezzel a krémmel töltjük meg a kakaós piskótákat. Úgy gazdálkodunk a krémmel, hogy jusson belőle a süti tetejére és az oldalára is. Egy-kétórás pihentetés után a tetejét meghintjük némi kakaóval, megszórjuk színes cukorral, és vékony szeletekre vágjuk.