Tempurában sült húsos töltött paprika zöldséges fejtettbab-raguval

Apróra vágjuk a hagymát, és megfuttatjuk kevés zsiradékon. Hozzáadjuk a húst, jól átpirítjuk, közben fakanállal jól szétnyomkodjuk. Ha kész, sózzuk és borsozzuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét.

A paprikák végét levágjuk, kikaparjuk a magokat.

A közben kihűlt húshoz dolgozzuk a rizst, végül eloszlatjuk benne a két felvert tojást is. Betöltjük a paprikákba.

Elkészítjük a bundázó tésztát: összekeverjük a tojásfehérjéket a keményítővel, a liszttel, a zúzott fokhagymával, sóval és egy deci vízzel. Ha már szép sima, még egy-két deci vizet adunk hozzá.

Ebbe a masszába mártjuk a megtöltött paprikákat, és bő, közepesen forró olajban minden oldalról körbesütjük.

Sós, fokhagymás vízben megfőzzük a babot.

Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a fél vagy negyed karikákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és jó tíz perc alatt megpároljuk. Ha kész, belekeverjük a leszűrt babot is, együtt átmelegítjük.

Alföldi töltött kelkáposzta

kaloria 820 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink