Apróra vágjuk a hagymát, és megfuttatjuk kevés zsiradékon. Hozzáadjuk a húst, jól átpirítjuk, közben fakanállal jól szétnyomkodjuk. Ha kész, sózzuk és borsozzuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét.
A paprikák végét levágjuk, kikaparjuk a magokat.
A közben kihűlt húshoz dolgozzuk a rizst, végül eloszlatjuk benne a két felvert tojást is. Betöltjük a paprikákba.
Elkészítjük a bundázó tésztát: összekeverjük a tojásfehérjéket a keményítővel, a liszttel, a zúzott fokhagymával, sóval és egy deci vízzel. Ha már szép sima, még egy-két deci vizet adunk hozzá.
Ebbe a masszába mártjuk a megtöltött paprikákat, és bő, közepesen forró olajban minden oldalról körbesütjük.
Sós, fokhagymás vízben megfőzzük a babot.
Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a fél vagy negyed karikákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és jó tíz perc alatt megpároljuk. Ha kész, belekeverjük a leszűrt babot is, együtt átmelegítjük.