Tenger gyümölcsei kehelyben
Egy liter vizet felforralunk egy evőkanálnyi sóval és két babérlevéllel. Amikor zubogva forr, beletesszük a garnélarákokat, mind a kétfélét. A kisebb rákoknak
90 másodpercet kell főnie, a nagyobbaknak 1-2 percig (mérettől függően). Amikor a rákok megfőttek, kivesszük a fazékból, hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A kagylót alaposan megmossuk, serpenyőbe
tesszük, és egy kevés vízzel főzni kezdjük. Amikor a kagylók kinyíltak, kivesszük belőlük a húst. Ecetes öntetet készítünk: egy kávéskanál sót feloldunk az ecetben, és hozzáadjuk az olívaolajat. A tenger gyümölcseit és a csíkokra vágott zöldhagymát összekeverjük az öntettel, és néhány óráig a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.