Tepsiben sült hal kelbimbóval, tejföllel

Besózzuk a halat, és ízlés szerint fűszerezzük még borsikafűvel, majoránnával, pici őrölt csilivel, egy gerezd zúzott fokhagymával.

Egy tepsit kizsírozunk, belefektetjük az előkészített halszeleteket. Közé szórjuk a megtisztított kelbimbót (a nagyobbakat akár félbe is vághatjuk). A lila hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, közé dugdossuk. A tejfölt összekeverjük egy gerezd zúzott fokhagymával, egy egész tojással, sózzuk, és egyenletesen rálocsoljuk a halra.

180 fokos sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 4 remek fogás pontyból

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink