Két darabba vágjuk az oldalast. Bedörzsöljük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Éles késsel lyukakat fúrunk a húsba, és beletűzködjük az 5-6 centis darabokra vágott rozmaringot.
Kizsírozunk egy tepsit, belefektetjük az előkészített húst. A füstölt szalonnát felkockázzuk, rászórjuk a tetejére. A vöröshagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a fokhagyma külső, piszkos leveleit leszedjük, keresztben félbevágjuk, mindezt elrendezzük a hús körül. Mellétesszük a maradék zsírt is. Öntünk rá két deci vizet.
Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben másfél órán át pároljuk. Levesszük a takarást róla, és 200 fokon kicsit megpirítjuk.
Megtisztítjuk a zöldbabot, és kis darabokra felvágjuk. Sós vizet forralunk egy fazékban, beledobjuk a zöldbabot, és roppanósra főzzük. A pecsenyezsíron megfuttatjuk a nagyon apróra felvágott fokhagymát. A babot leszűrjük, lecsöpögtetjük, rárakjuk a fokhagymát alapra, és pár percig együtt sütjük. Végül ízlés szerint sózzuk.