Tepsis cinke
Meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk a burgonyát. Sós vízben feltesszük főni úgy, hogy egyujjnyira ellepje a víz. Ha jól megfőtt, nem szűrjük le,
hanem a levével együtt összetörjük. Visszatesszük a tűzre, majd a lisztet folyamatos keverés mellett a krumplihoz adjuk, és körülbelül 10 percig még főzzük, vigyázva, hogy le ne süljön. Ha sótlan, megsózzuk. A darált húst sózzuk-borsozzuk, egy tojással és 2 evőkanál morzsával összedolgozzuk. Ezután a masszából hat hamburgerpogácsát sütünk. Az újhagymát nagyon apróra vágjuk, tejfölbe keverjük, megsózzuk. Egy közepes tepsit fagyos zsírral kikenünk, a cinkét a tepsibe simítjuk. Egyenlő távolságban hat mélyedést csinálunk, és ezekbe tesszük a húspogácsákat. A cinke tetejét lekenjük a hagymás tejföllel, és előmelegített sütőben mintegy 20-30 percig sütjük. Pihentetjük egy kicsit. Egyenlő kockákra
vágjuk úgy, hogy mindegyik közepére essen egy-egy húspogácsa. Egy kis maradék újhagymával, tejföllel kicifrázzuk a tetejét.