Tepsis keleti rizses sült csirke
Nos, az egész ott kezdődik, hogy eddig egyáltalán nem gondoltunk e rovat hasábjain azokra, akiknek nincs olyan szerencséje, hogy kertes házban lakjanak, így sem bográcsozni, sem grillezni nem tudnak akkor, mikor kedvük tartja. Most viszont előkaptam majdnem mindent, ami elektromos sütésre alkalmas: így került a gofrisütonkbe hús, szalonnás pirítós, a szendvicssütőbe marha. A nagyobb sütőtálban pedig egy kis zsiradékon, nagy hőfokra állítva megpörköltem néhány perc alatt
előbb a besózott csirkecombokat, majd a vékonyra karikázott hagymát, fokhagymát és a többi felaprított zöldséget is. Az egészet megszórtam egy zacskó készen kapható keleti fűszerkeverékkel, a combok közé öntöttem fél kiló rizst, végül az egészet felöntettem annyi vízzel, ami még nem folyt ki a sütőtálból. Fedőt rá, maximum 100 fok – még kétszer pótoltam a rizs által felszívott vizet, illetve beállítottam a sósságát is. A lényeg, hogy nem kell keverni: a rizs nem ég le, mert alatta ott a sok zöldség, paprikakocka stb., ráadásul a combok bőre is szépen lesül, míg a rizs megpárolódik. Az utolsó percben szórtam rá az aprított petrezselymet, és már készen is volt a kissé csípos, szép sárgás, kurkumás rizs, a szinte klasszikus ízű sült csirkecombokkal.