Tepsis törpeharcsa
Sokan nem értékelik a törpeharcsát, pedig szerintem fenséges étek halászlében, pörköltnek és megsütve egyaránt. Most az utóbbi módon készítettem el. A harcsákat tisztítás után megsóztam, kevéske szétnyomott fokhagymával bedörzsöltem. Néhány órát állni hagytam, majd paprikásborsos lisztbe forgattam és hasukkal lefelé egymás mellé sorakoztattam őket egy tepsiben. A tetejükre kiskanállal óvatosan olajat csorgattam. Vigyázzunk, az olajból nem kell sok, elég, ha a halak felületének harmadát éri, sütés közben úgyis az egész felületet beteríti majd! Ezután már mehetett is a tepsi a kemencébe. Háromnegyed óra alatt ropogósra sültek a halaim. Királykrumplit kínáltam hozzá, melyhez a burgonyát előzőleg félig megfőztem, majd vékonyan
átkentem zsírral, úgy sütöttem meg a kemencében.
Amikor elkészült, a tetejére reszelt sajtot és egy csipet
paprikát szórtam. A halakhoz citromkarika is dukál, no meg egy jó száraz fehérbor vagy kisfröccs.