ELŐKÉSZÍTÉS: 70 perc – SÜTÉS: 4 perc/lap – PIHENTETÉS: 3 óra –
Összegyúrjuk a lisztet a zsírral, a cukorral, az egész tojással meg a sütőporral. Annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Ötfelé osztjuk, előmelegített, forró sütőben, tepsi hátán öt lapot sütünk belőle. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.
Sűrű cikóriakávét főzünk, annyit, hogy szűrés után legyen 2-3 dl. Egy tálban összekeverjük a 10 evőkanál lisztet annyi tejjel, hogy csomómentes legyen, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, majd a többi tejet is.
Felrakjuk főni, és amikor már kezd sűrűsödni, lassan csurgatjuk hozzá a kávét, míg szép színe nem lesz. Addig főzzük, míg a krém állaga megfelelő lesz.
Betöltjük a lapokat, kicsit megnyomkodjuk. Három óra múlva szeletelhető. Előtte a tetejét megszórjuk porcukorral.