Tésasszony levese

A levesbetéthez meghámozzuk a burgonyát, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük. Ha kihűlt, annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Ízesítjük borssal és a szerecsendióval.

Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy fazékban megdinszteljük a két evőkanál zsíron. Rátesszük a felaprított fokhagymát, két-három percig pároljuk együtt. Beletesszük az edénybe a felkockázott csirkemellet, és addig pirítjuk kevergetve, míg a húskockák minden oldala ki nem fehéredik. Ekkor adjuk hozzá a meghámozott, apróra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, gombát, valamint a mustárt. Öt percig sütjük együtt, utána belekeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük az alaplével, ízesítjük még sóval, borssal, tárkonnyal, kakukkfűvel.

Addig főzzük, míg a zöldségek kezdenek puhulni. Belecsipegetjük a tésztát, és együtt készre főzzük. Végül hozzákeverjük a tejszínt, és azzal is felforraljuk.

Citromos-sonkás fürjtojásleves

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink