Tészta négysajtos mártásban

Tészta négysajtos mártásban

A tésztát sós vízben roppanósra főzzük. Egy serpenyőben
felolvasztott evőkanálnyi vajon 3-4 percig pároljuk a
spenótot. Azután szűrőbe tesszük, hagyjuk kissé kihűlni,
majd óvatosan kinyomkodjuk. A gombát erős tűzön megpirítjuk egy kis vajon. Egy edényben felhevítjük (de nem hagyjuk megbarnulni) a maradék vajat. Habverővel belekeverjük a lisztet, és felforrósítjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne kapjon színt. Felöntjük a forró tejjel, és csomómentesre keverjük. Gyenge tűzön körülbelül 10 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a megreszelt sajtok 2/3 részét. A mártást sóval és borssal ízesítjük.
A tésztát összekeverjük a spenóttal, a gombával és a
mártással. Még egyszer megízesítjük, majd az egészet
egy kivajazott felfújtformába töltjük. Megszórjuk a maradék sajttal, végül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a 190 fokra előmelegített sütőben.

kaloria 770 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink