Tésztában sült csülök zöldségágyon
A csülköt megsózom, megborsozom, majd egy tepsibe teszem a felkarikázott hagymát, az egész fokhagymát
és a leveszöldségeket. A zöldségágyra helyezem a csülköt, kevés olajat öntök alá, és alufóliával letakarva közepesen meleg, 180 fokos sütőben sütöm. Amikor már majdnem puha a hús, a fóliát levéve, sörrel locsolgatva pirosra sütöm. Kiveszem a sütőből, a csontot kivágom, és hűlni hagyom. Ezalatt a vajas tésztát kihajtogatom (házilag is készíthető, annyi lisztből, amekkora tészta a csülköt befedi), és a hűlő csülköt beborítom vele. Gondosan csomagoljuk be, ügyelve arra, hogy a hús alá is kerüljön a tésztából. A megmaradt tésztából derelyevágóval mintákat (pl. tojást, virágot, bárányt) szaggatok ki, és tojássárgájával megkenve ráragasztom
a tésztára, majd az egészet bekenem tojássárgájával, és 180-200 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.