- Először is a húsokat és a zöldségeket, Tibi bácsi utasítása alapján, nem túl nagy kockákra vágjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor brassóit készítünk.
- A szűzpecsenyekockákat egy nagyobb serpenyőben kevés olajon lepirítjuk, vigyázva arra, hogy a húsokat csak majd a végén sózzuk meg, nehogy kiszáradjanak.
- Mikor a sertés kifehéredett, hozzáadjuk a csirkemellet, s mikor az is megpirult, beledobjuk a feldarabolt szalonnát, a felaprózott gombát, majd megsózzuk. Miközben folyamatosan kevergetjük, finomra vágott hagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd borsozzuk, s megszórjuk kevés pirospaprikával.
- Végül beledobjuk a kolbászkarikákat, majd a paradicsomkockákat. Karikára vágott csípős paprikával gazdagíthatjuk az ízkavalkádot.
- Tálaláskor sült burgonyából rakott fészekbe kanalazunk egy-egy adagnyit a magyaros raguból. Házias csalamádéval adjuk asztalra.
Hozzávalók
4 személyre