Tiramisu

Tiramisu

Az egyik legkedveltebb olasz édesség a mascarponéból,
feketekávéból, kakaóból és babapiskótából készült sütemény, a tiramisu. A „tirami su” magyarul annyit tesz: „dobj fel”. Lehet, hogy az elnevezés a desszert egyik magas koffeintartalmú összetevőjére, a kávéra utal? A tiramisuhoz 4 tojássárgáját kikeverünk 12 dkg porcukorral és egy kevés fahéjjal. Hozzáadunk 50 dkg mascarponét, és az egészet jól összekeverjük. Üvegtálba teszünk egy sor (kb. 15 dkg) babapiskótát, meglocsoljuk 1 dl erős feketekávé és fél dl rum keverékének felével, majd rákenjük a krém felét. Újra egy sor piskóta következik, rumos kávé és krém. A
tetejét megszórjuk kakaóporral, és egy napra a hűtőbe
tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon és az ízek jól összeérjenek

kaloria 0 CAL
ido 0 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink