Tiramisu torta

A piskótához kihabosítjuk az egész tojásokat a kristálycukorral, ebből egy evőkanálnyit hozzákeverünk az olvasztott vajhoz. A lisztet beleforgatjuk a cukros tojáshabba, végül beledolgozzuk az olvasztott vajat is. 16 cm átmérőjű, kerek, kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.

A kávékrémhez a megolvasztott fehér csokoládét összekeverjük a mascarponével és az őrölt kávéval, majd hozzádolgozzuk a kihabosított tejszínt. Habzsákba töltjük, és berakjuk a hűtőszekrénybe.

A piskótát visszatesszük a tortaformába, és lekenjük kávéval. Rányomjuk a kávékrémet, és elsimítjuk. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, és kirakosgatjuk velük a krém tetejét. Betesszük a hűtőszekrénybe.

A kávéhabhoz a zselatinport ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, hagyjuk duzzadni. Egy lábasban összekeverjük a kávét a likőrrel, és forrásig melegítjük. Ráöntjük a beáztatott zselatinra, elkeverjük, és tíz percig hagyjuk pihenni.

A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és hőkiegyenlítéssel összedolgozzuk a folyékony kávés zselatinnal. Ráöntjük a babapiskótás réteg tetejére. Ismét betesszük a hűtőszekrénybe 2-3 órára. Tálalás előtt levesszük a forma oldalfalát, és a torta tetejét megszórjuk kakaóporral.

Tiramisu

kaloria - CAL
ido 74 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink