Tiramisu karamellel és cseresznyével

Tiramisu karamellel és cseresznyével

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat egy habüstbe tesszük, és 70-80 fokos vízgőz fölött óvatosan felhevítjük. A mascarponét habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját meg a cukor felét, és összekeverjük. A korábban jól behűtött tejszínt habbá verjük, és lazán a krémhez vegyítjük.
A cukor másik feléből egy lábasban karamellt készítünk, felengedjük 2-3 dl vízzel, és 10 perc alatt összeforraljuk. A babapiskótát belemártogatjuk a karamellás lébe, s egy tálban keresztben lerakunk egy réteget. Befedjük krémmel,
majd megszórjuk cseresznyével, aztán újra piskótával, krémmel és cseresznyével rétegezzük. A tetejét meghintjük kakaóporral. Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

kaloria 450 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink