Tiroli rétes

Tiroli rétes

A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Három darab, tepsi hosszúságú, 15 cm széles csíkot vágunk belőle. A csíkokat nyújtófára csavarva ráhelyezzük a sütőlapra, és ott töltjük meg. A tészta közepére hosszában helyezzük el a töltelékeket. A töltelék alatt és felette is jól megszórjuk zsemlemorzsával, hogy felszívja a nedvességet. A tésztalapot mindkét oldaláról ráhajtjuk a töltelékre, hogy
az oldalak egymást fedjék. A tészta tetejét és a széleken a vágási felületet tojással megkenjük.
A kimaradt tésztából derelyevágóval vékony szalagot vágunk, és a hajtás felületére hullámvonalban ráhelyezzük, hogy sütés közben ne nyíljon szét. A tésztát forró sütőben megsütjük, és ferdén szeletelve, porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Túrótöltelék

A túrótöltelékhez az áttört túrót a tejföllel, a búzadarával, a mazsolával, a tojássárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal simára keverjük.

Meggyes töltelék

A meggyes töltelékhez a meggyet összeforgatjuk a darált dióval, a zsemlemorzsával, a cukorral és egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

Máktöltelék

A máktöltelékhez a mákot felöntjük tejjel és felfőzzük. Hozzáadjuk a porcukrot, a zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat meg a mazsolát, majd 1-2 perc alatt készre főzzük.

kaloria 530 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink