Tiszai halászlé

A halszeleteket beirdaljuk, majd jól besózzuk, hűtőszekrényben pihentetjük. Az alapléhez az apróra vágott hagymát és a halfejet, farkat, apró halat, ilyesmit két liter vízben lassú tűzön nagyon puhára főzzük, hogy teljesen szétessenek a haldarabok.

Ha kész, akkor kicsit hagyjuk hűlni (hogy ne a nagyon balesetveszélyes tűzforró folyadékkal kelljen dolgozni). Közben előveszünk egy sűrű, jó tartású szitát, rárakjuk egy tiszta lábas tetejére. A levesből kiszedjük a nagyobb szálkákat és halcsontokat, uszonydarabokat. A többit adagonként beleöntjük a szitába, és fakanállal átnyomjuk. Nem nagyon erősen, nehogy valami apró szálka is beletévedjen a lébe. A ki- és átnyomott halrészek mehetnek a kukába. A sűrű levest a biztonság kedvéért még egyszer áteresztjük az elmosott szitán.

Utána egy tiszta fazékban felrakjuk ismét főni, beletesszük a 80 dkg pontyszeletet. Ha a hal feljött a tetejére, megszórjuk őrölt pirospaprikával, apránként adagoljuk, hogy a leves felszínén úszó halzsírban olvadjon ki. Még körülbelül negyedórát főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Tárkonyos harcsaleves zellerrel

kaloria 170 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink