Forrás: Pásztor Tünde

Tojáslepény farsangi sonkaraguval

Tojáslepény

A tojásokat egy tálba ütjük, megsózzuk, és felverjük a tejszínnel. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleöntünk
egy adag tejszínes tojást, és hagyjuk, hogy szépen elterüljön. Lassú tűzön sütjük, amíg a teteje is megdermed.
Nem fordítjuk meg, hanem amikor elkészült, óvatosan egy tálra csúsztatjuk. Ebből a mennyiségből négy omlettet sütünk.

Sonkaragu

Az újhagymát kisebb darabokra, a lila hagymát nagyobb kockákra vágjuk. A kétféle hagymát egy kevés forró olajon megforgatjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát meg az aprított fokhagymát. Sóval, őrölt borssal
ízesítjük, még egyszer átpirítjuk, végül még forrón beletöltjük a tojáslepényekbe.

kaloria 490 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink