Tojáslikőrkrém pisztáciával

Csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport egy deci tejben. A többi tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport, és kis lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Kevergetve kihűtjük.

Ha már hideg, beledolgozzuk a mascarponét, a vaníliás cukrot és a tojáslikőr kétharmadát. Habot verünk a tejszínből egy evőkanál porcukorral. A felét óvatosan beleforgatjuk a tojáslikőrös vaníliás krémbe, a másik felét félretesszük.

A krémet szétosztjuk négy pohárba, a tetejére sima csőrű habzsákból rányomjuk a félretett tejszínhabot, végül durvára tört pisztáciával gazdagon megszórjuk.

Tojáslikőrtorta mandulával

kaloria 320 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

1 csomag vaníliás pudingpor

4 dl tej

2 evőkanál kristálycukor

10 dkg mascarpone

1.5 dl tojáslikőr

1 csomag vaníliás cukor

3 dl tejszín

1 evőkanál porcukor

fél marék pisztácia

Ajánlataink