Tojáslikőrös almatorta
A lisztet, a még fagyos margarint, 10 dkg cukrot, a tojást és a sütőport keverőtálba tesszük, és a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk. Kézzel még egyszer gyorsan átgyúrjuk, cipót formálunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal. Belenyomkodjuk a tésztát, a peremén 2-3 cm-re felmagasítjuk.
Az almát megmossuk, meghámozzuk. A magházát eltávolítjuk, vékonyan felszeleteljük, és elrendezzük a tészta tetején.
2 dl almalében simára keverjük a pudingport és a maradék cukrot. A maradék 3 dl almalét és a fehérbort
felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos almalét, állandóan keverve sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. Az alma tetejére öntjük, betesszük a tortát a sütőbe, és körülbelül 60 percig sütjük. Fontos, hogy másnapig a formában hagyjuk kihűlni! Tálaláskor a tejszínt a vaníliáscukorral kemény habbá verjük, és a torta tetejére simítjuk. Végül megöntözzük a tojáslikőrrel.