Forrás: Pásztor Tünde

Tojáslikőrös panna cotta pohárban, eperrel és mézes tokaji aszúval

Beáztatjuk a zselatint hideg vízbe. Megmelegítünk 2 dl tejszínt, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Egy nagy tálban összekeverjük a többi tejszínt a joghurttal, a tojáslikőrrel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatinos tejszínt.

Poharakba adagoljuk. Hűtőszekrényben dermesztjük legalább egy órán át.

Közben egy kis lábasban összefőzzük a mézet az aszúval; kicsit be is forralhatjuk, hogy sűrűbb legyen. Tálalás előtt a krém tetejére friss epret darabolunk, majd meglocsoljuk a kihűlt mézes aszúval.

kaloria 270 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink