Tojásmentes márványos sütemény

Előkészítés: 30 perc Sütés: 50 perc

Külön-külön elkészítjük mind a két tésztát. Először habverővel összekeverjük a folyékony hozzávalókat (joghurt, olaj) a cukorral és a vaníliakivonattal. Spatulával dolgozva hozzávegyítjük a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só, illetve a kakaósnál a kakaópor is) eloszlatjuk a folyékony hozzávalókban. A kakaósat kicsi vízzel lazítjuk.

Egy hosszúkás sütőformát kivajazunk, az aljába pontosan beleszabunk egy sütőpapírt (csak az aljába, az oldalfalakra nem kell). A közepébe beleteszünk egy nagy evőkanál fehér tésztát, erre jön egy evőkanálnyi kakaós, és ezt így folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. Ha kész, egy villával kicsit átkeverjük, így alakul ki a mintája.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 50 perc alatt megsütjük. Ha úgy gondoljuk, hogy készen van, végezzünk tűpróbát, és ha a közepe még folyik, toljuk vissza pár percre a sütőbe.

Nézze meg a receptet videón a Mindmegette.hu oldalán!

Budai kuglóf 

kaloria 300 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.