Felkockázzuk a szalonnát, az olívaolajjal egy serpenyőbe tesszük és ropogósra sütjük.
Rátesszük a kis kockákra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, a végén hozzáforgatjuk a zúzott fokhagymát is.
Ekkor hozzáadjuk a kicsi (másfélszer másfél centis) kockákra vágott paprikát, kevergetve sütjük, míg üveges nem lesz.
Közben vizet forralunk egy másik edényben. A paradicsomok héját éles késsel bevágjuk. Egy percre belemártjuk a felforrt vízbe, utána kiszedjük, és ha már hozzá tudunk érni, lehúzzuk a héját.
Felkockázzuk. Rádobjuk a sült paprikára, és már csak annyi ideig főzzük, hogy a paradicsom még ne főjön teljesen szét (3-4 perc). Ekkor sózzuk és borsozzuk.
Egy tányérba ütjük a két tojás, megsózzuk, és villával felverjük. Ráöntjük a kész lecsóra, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig sütjük, míg a tojás meg nem szilárdul benne. Friss kenyérrel tálaljuk.